Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Δε θέλω να με ξανακοροϊδέψετε


Τη Δευτέρα, κλιμάκιο του ΠαΣοΚ με επικεφαλής δύο Λαρισαίους βουλευτές, στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης του ΠαΣοΚ για την προώθηση των προτάσεων του κόμματος για την Α’/βάθμια και Β’/βάθμια εκπαίδευση -σε μη προεκλογική περίοδο όπως οι ίδιοι τόνισαν με έμφαση, για να καταδείξουν το ενδιαφέρον του ΠαΣοΚ για τα θέματα της εκπ/σης και να καταθέσουν τις προτάσεις τους- επισκέφθηκε το σχολείο μας για να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, στις υποδομές, στο περιεχόμενο σπουδών αλλά και γενικότερα στις βαθμίδες εκπαίδευσης. Παρόμοια επίσκεψη πραγματοποίησαν και σε Δημοτικό σχολείο της πόλης.
Ωραία, είπαμε όλοι, το ΠαΣοΚ πήρε το μήνυμα, καταμέτρησε τα λάθη του παρελθόντος, είδε το ισοζύγιο θετικών και αρνητικών επιτευγμάτων της μεγάλης περιόδου διακυβέρνησης (όπως μας κατέθεσε ο ένας εξ αυτών) και κατεβαίνει στη βάση, ρωτά, μαθαίνει, καταγράφει για να είναι έτοιμο να προτείνει. Έτσι, καλοπροαίρετα αντιμετωπίσθηκαν οι βουλευτές και επί σαρανταπεντάλεπτο (υπερβολικά μικρός ο χρόνος για να συζητηθούν θέματα όπως το μέγιστο της παιδείας) οι συνάδελφοί μου υπέβαλαν ερωτήματα, ανέφεραν προβλήματα, κατέθεσαν απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς. Οι βουλευτές και τα δύο άλλα στελέχη, άκουσαν με προσοχή, κατέγραψαν τις παρατηρήσεις και έφυγαν δίνοντας κάποιες υποσχέσεις, όχι ακριβώς για την υλοποίηση των προτάσεων αλλά τουλάχιστον για την ευνοϊκή-θετική αντιμετώπισή τους.Την επομένη (δηλ. σήμερα Τρίτη) διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, ότι «…κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν βουλευτές και στελέχη του ΠαΣοΚ, τόνισαν ότι το ΠαΣοΚ αντιμετωπίζει την Παιδεία ως μέσο υλοποίησης της κεντρικής πολιτικής θέσης για την αναδιανομή του πλούτου… αναφέρθηκαν στις θέσεις του ΠαΣοΚ για την Α’/βάθμια και Β’/βάθμια Εκπαίδευση αλλά και για τοπικά ζητήματα…. Και κατέθεσαν επιγραμματικά τις θέσεις του κινήματος για την Α’/βάθμια και Β’/βάθμια Εκπαίδευση..». Αυτά τα διαβάσαμε την επόμενη μέρα από την επίσκεψη. Άρα η συνέντευξη πρέπει να έγινε μεσημέρι ή απόγευμα της Δευτέρας, αφού οι τοπικές εφημερίδες είναι πρωινές και η εκτύπωση τους ολοκληρώνεται το βράδυ της ίδιας ημέρα (ή ξημερώματα της επόμενης).

Και αναρωτιέμαι σύντροφοι βουλευτές και λοιπό κλιμάκιο. Πότε προλάβατε να …μελετήσετε τα αποτελέσματα των επισκέψεών σας, να τα κωδικοποιήσετε και να τα καταγράψετε; Μήπως ήρθατε με τις …δικές σας ιδέες και προτάσεις τις οποίες απλά παρουσιάσατε στη συνέντευξη τύπου; Μήπως αυτές οι επισκέψεις είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου; Κι αν είναι έτσι, εμάς, τους καθηγητές τι μας θέλετε στα πόδια σας; Ο κόσμος μπορεί να σκεφτεί αυτό που γράψαμε ποιο πάνω, πως δηλαδή το ΠαΣοΚ ωρίμασε, αλλά εμείς, οι εντός των τειχών, γνωρίζουμε πως μας-τους κοροϊδέψατε. Γιατί λοιπόν να σας ξαναεμπιστευτούμε; Γιατί να σας ξαναϋποδεχτούμε φιλικά και ευγενικά και να μη σας πάρουμε με τα …γιαούρτια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: