Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Τιμωρία για συμμετοχή σε ...σχολική δραστηριότητα

Από τον τοπικό τύπο: «Μαθητές σχολείου του Τυρνάβου αποβλήθηκαν επειδή έφυγαν ομαδικά σε ώρα λειτουργίας και μαθημάτων με σκοπό να παρακολουθήσουν σχολικό αγώνα καλαθοσφαίρισης όπου συμμετείχε η σχολική ομάδα του σχολείου τους».



Δεν μπορώ να πάρω θέση αν φταίνε οι μαθητές ή οι καθηγητές τους που τους επέβαλαν την ποινή. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν και μετά. Για να μην επαναλαμβάνονται όμως τέτοια φαινόμενα προτείνω να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των σχολικών πρωταθλημάτων, αλλιώς ας καταργηθούν. Οι αγώνες και όχι μόνον αυτοί αλλά και όλες οι άλλες δραστηριότητες -που στο κάτω κάτω προαιρετική είναι η συμμετοχή των σχολείων και των μαθητών σ’ αυτές- να γίνονται εκτός ωραρίου σχολείου. Να υπάρχει πρόβλεψη συμμετοχής μαθητών του αγωνιζόμενου ή συμμετέχοντος σχολείου αφού οι αγώνες –και οι άλλες δραστηριότητες- δεν γίνονται για τους 10-15 μαθητές που συμμετέχουν αλλά για το σύνολο των μαθητών του σχολείου. Άρα είναι μία σχολική δραστηριότητα την οποίαν δικαιούνται να παρακολουθήσουν όλοι. Το σχολείο μπορεί να γίνει ένας πολυδύναμος πολυχώρος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για τους μαθητές και τους νέους γενικότερα. Ο χώρος αυτός να λειτουργεί και τις απογευματινές ή βραδινές ώρες για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Το Υπουργείο Ε.Π.Θ να πάρει επιτέλους μια απόφαση κεντρικά ή μέσω των Περιφερειακών Δ/νσεων και να μην πετιέται πάντα το μπαλάκι στο Σύλλογο των καθηγητών. Κάποτε θα πρέπει και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να πάρουν θέση, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: