Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Τι αποφάσισαν οι μαθητές

"Τη Δευτέρα 15/12 περικυκλώνουμε την Αθήνα. Σε δήμους και γειτονιές κλείνουμε τους δρόμους και κάνουμε τοπικές κινητοποιήσεις"
.
Την απόφαση αυτή έλαβε το Συντονιστικό όργανο, το οποίο συνεδρίασε μετά το χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Οι μαθητές έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στα ακόλουθα σημεία ( στην απόφαση δεν αναφέρουν ώρα):
  1. Υπουργείο Παιδείας
  2. Εθνική Άμυνα
  3. Πλατεία Καλογήρων
  4. Θηβών / Δυτικές Συνοικίες
  5. Θησέως και Δαβάκη
  6. Πλατεία Κοραή ( Πειραιάς)
Οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη νέες γενικές συνελεύσεις, ενώ θα μοιράσουν ενημερωτικά έντυπα με τα αιτήματά τους, στις γειτονιές, τους γονείς, τους εργαζόμενους.
Τετάρτη απόγευμα θα διαδηλώσουν μαζί με τους εργάτες στις 6:00μ.μ Ομόνοια.
Τη Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και σπουδαστές 12:00 Ομόνοια.

Στην απόφασή τους οι μαθητές αναφέρουν:» Για άλλη μια μέρα οι μαθητές ήμασταν στους δρόμους. Και ήμασταν χιλιάδες. Διαδηλώσαμε σε όλες τις πόλεις οργανωμένα περιφρουρημένα, αγνοώντας την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.
Δίνουμε μαχητική απάντηση στον Υπουργό Παιδείας που με δηλώσεις του αξιοποιεί τους κουκουλοφόρους για να χτυπήσει το μαθητικό κίνημα. Καμία σχέση δεν έχουν τα επεισόδια και οι καταστροφές με το μαθητικό κίνημα.
Θα είμαστε στους δρόμους! Πολύμορφα σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά. Απευθυνόμαστε στους γονείς μας, στους εργαζόμενους. Να μπουν μπροστά, να σταθούν δίπλα μας στον αγώνα
».
Δύσκολος άλλος ένας χειμώνας για την παιδεία. Παλαιότερα είχαμε τις συνηθισμένες ...προεορταστικές καταλήψεις. Τώρα όμως τα πράγματα είναι δυσκολότερα. Τώρα, μάλλον, το ποτήρι ξεχείλισε και κανείς δε μπορεί να μαντέψει τις συνέπειες αυτού του ξεχειλίσματος.
'Οπως δηλώνουν οι μαθητές οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Το κλίμα αυτό έχει ανησυχήσει την πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας, η οποία στη παρούσα φάση δεν προτίθεται να λάβει μέτρα.

2 σχόλια:

nickpet είπε...

...κοντός ψαλμός αληλούϊα. Θα τα δούμε κι εμείς (;) σε λίγες ώρες...

phlou...flis είπε...

@nickpet: τζίφος