Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Υπουργού ΠΕΠΘ το 2ο ανάγνωσμα

Επίθεση «φιλίας» με το μαθητικό κίνημα επιδιώκει ο υπ. Παιδείας με το χριστουγεννιάτικο μήνυμα που απέστειλε σήμερα προς όλα τα σχολεία να διαβαστεί στους μαθητές.
«Το υπ. Παιδείας είναι έτοιμο να εξετάσει τις προτάσεις των μαθητών και να τις υιοθετήσει. Είναι έτοιμο να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε το 2009 να είναι πραγματικά ένα έτος παιδείας» αναφέρει το μήνυμα του κ. Στυλιανίδη το οποίο εκπαιδευτικοί παράγοντες το ερμηνεύουν ότι η κυβέρνηση φοβάται νέο ξέσπασμα της νεολαίας μετά τις γιορτές γι αυτό και αναζητά τρόπους προσέγγισης με τους μαθητές.
Ειδικότερα το μήνυμα του υπ. Παιδείας έχει ως εξής:
"Τις μέρες αυτές ζήσαμε ένα πρωτόγνωρο ξέσπασμα της νέας γενιάς και κυρίως των μαθητών. Έκλαψαν για το χαμένο συμμαθητή τους, καταδίκασαν τη βία, αρνήθηκαν να συμπράξουν με αυτούς που επιδιώκουν συχνά να τους χρησιμοποιήσουν ως ασπίδες ή να τους στρατολογήσουν σε ιδέες που απέρριψε και απορρίπτει η ελληνική δημοκρατική κοινωνία.

Διεκδίκησαν πάνω απ’ όλα μια καλύτερη παιδεία. Μια παιδεία που την αξίζουν, μια παιδεία που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η ζωή για τα νέα παιδιά στο μέλλον να είναι πολύ καλύτερη.
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προσεγγίζει με σεβασμό τη νέα γενιά και είναι έτοιμο να την ακούσει. Είναι έτοιμο να εξετάσει τις προτάσεις της και να τις υιοθετήσει. Είναι έτοιμο να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε το 2009 να είναι πραγματικά ένα έτος παιδείας.
Για το λόγο αυτό ξεκινάει ένα διάλογο. Ένα διάλογο που θα διαμορφώσει νέες προϋποθέσεις για μια καλύτερη εκπαίδευση, για ένα ποιοτικότερο Νέο Λύκειο, για ένα πιο ανοιχτό και εξωστρεφές Πανεπιστήμιο, που θα οδηγεί στην αγορά εργασίας και σε μια καλύτερη ζωή.
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων πιστεύει ότι τον κόσμο μας και την πατρίδα μας τα δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Αυτόν τον κόσμο λοιπόν, θα πρέπει να τους τον επιστρέψουμε καλύτερο και την πατρίδα μας ισχυρότερη.
Είμαστε υποχρεωμένοι να τους ακούσουμε και θα το πράξουμε, γιατί αυτοί θα ζήσουν μέσα στο αύριο που σήμερα σχεδιάζουμε. Άρα πρέπει να έχουν κυρίαρχο λόγο στο πώς πρέπει να είναι αυτό το αύριο.
Το 2009 ευχόμαστε ολόψυχα να είναι έτος δημιουργικό, υγιές και ειρηνικό.
Το 2009 πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα είναι έτος παιδείας.
Γιατί η παιδεία δυναμώνει τους Έλληνες, η παιδεία αλλάζει την Ελλάδα.
Χρόνια πολλά
".

Δεν υπάρχουν σχόλια: