Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Φοιτητές χωρίς βιβλία

Ούτε φέτος το υπουργείο Παιδείας μπόρεσε να εφαρμόσει το νέο σύστημα, που δίνει τη δυνατότητα στον φοιτητή να επιλέξει από κατάλογο συγγραμμάτων εκείνο που θα χρησιμοποιήσει για κάθε μάθημα. Τα ιδρύματα κλείνουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και σε πολλά τμήματα οι φοιτητές δεν έχουν πάρει ακόμη βιβλία.

Το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι, την περασμένη Τετάρτη όταν βρέθηκα Θεσσαλονίκη σε μια ορκωμοσία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η τεράστια ουρά στο ισόγειο του ιδρύματος δεν αφορούσε στην τελετή ορκωμοσίας αλλά σε φοιτητές όλων των ετών οι οποίοι υπομονετικά περίμεναν τη σειρά τους για να προμηθευτούν τα συγγράμματα που τους αφορούσαν. Που και που ακουγόταν η φωνή μιας υπαλλήλου που ενημέρωνε του φοιτητές πως το τάδε βιβλίο εξαντλήθηκε και πως το δείνα θα το παραλάβαιναν την επόμενη εβδομάδα.
Μέσα του Δεκέμβρη, παραμονές γιορτών και κάποιοι φοιτητές δε θα έχουν πάρει ακόμα βιβλία. Και ας λέει το ΥΠΕΠΘ πως …όλα είναι θέμα Παιδείας!
Μη πει κανείς καμιά κακία του τύπου, τι να τα κάνουν τα βιβλία οι φοιτητές αφού όλοι μέρα είτε σε καταλήψεις βρίσκονται είτε σε πορείες και διαδηλώσεις. Γιατί, κάποιοι απ' αυτούς ....διαβάζουν.

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Από το κακό στο χειρότερο phlou.flis μου!!

Παρ' όλα αυτά ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!
ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!!

phlou...flis είπε...

@marianaonice: αντεύχομαι