Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Υπουργού ΠΕΠΘ το …ανάγνωσμα, μέρος 1o

Τί σου είναι η πολιτική …ευελιξία (κι ας μη σε βολεύει η πολιτική σου …κορμοστασιά), η ωραιοποίηση της δημόσιας εικόνας σου (κι ας είναι αυτή στραπατσαρισμένη από …άστοχες ενέργειές σου σε κρίσιμες ώρες), η …δημοκρατική σου ευαισθησία (κι ας είναι μόνο για τα …μάτια των μίντια), η δημόσια σου εικόνα (κι ας μη σ' ενδιαφέρει πως, άλλο τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας). Αναφέρομαι στον κο Ατσαλάκωτο, τον υπουργό της Παιδείας ντε.


Τι έκανε λοιπόν ο κος υπουργός πριν λίγες μέρες, σε ομιλία του στη Βουλή (20/12); Συντάχθηκε με τις μαθητικές κινητοποιήσεις (προσέξτε, τις μαθητικές και μόνον) και χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένο το ξέσπασμα των μαθητών. «Οι μαθητές μας απολύτως δικαιολογημένα ξεχύθηκαν στους δρόμους. Δεν έκαναν πολιτική. Δεν υπηρέτησαν σκοπιμότητες. Δεν υποτάχθηκαν σε ιδιοτέλειες. Ξέσπασαν, έκλαψαν για το χαμένο συμμαθητή τους, κατήγγειλαν τον απερίσκεπτο ειδικό φρουρό και διεκδίκησαν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως «πίσω από αυτούς κάποιοι έκαναν πλιάτσικο και κάποιοι άλλοι επιδίωκαν να τους στρατολογήσουν καθιστώντας τους βαποράκια ξένων ιδεών. Ιδεών που τις απορρίπτει η δημοκρατική ελληνική κοινωνία». Κατήγγειλε δε κάποιους άλλους πως με τη συμπεριφορά τους επεδίωξαν να διασύρουν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, δείχνοντας ότι δεν είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία αλλά η χώρα της απορρύθμισης, του μηδενισμού, της άρνησης. Συνέχισε δε λέγοντας πως, κύριος στόχος αυτών των κύκλων με το σκεπασμένο πρόσωπο είναι η μεταφορά της έντασης από το δρόμο στο σχολείο. Και έκλεισε την ομιλία τους τονίζοντας πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη Βία και το μηδενισμό να περάσει από το δρόμο στα Σχολεία».


Με άλλα λόγια, …έγλυψε τους εξεγερμένους μαθητές (φοβούμενος συνέχιση των διαδηλώσεων-καταλήψεων και μετά τις γιορτές), θεώρησε τις διαδηλώσεις τους όχι πολιτικές (και άρα δε στρέφονται κατά της πολιτικής του υπουργείου και της κυβέρνησης), οι διαδηλώσεις τους αφορούσαν και μόνο την οδύνη τους για τον αδικοσκοτωμένο συμμαθητή τους (άρα δεν έχουν ουσιαστικά κάποια αιτήματα που αφορούν την παιδεία και το μέλλον τους, δεν κατάλαβε ότι αυτή η δολοφονία ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα ενώ τα αίτια είναι βαθειά), τους διαχώρισε από τους πλιατσικολόγους, τους ακραίους, τους μηδενιστές, τους κουκουλοφόρους, τους παρακινούμενους (και μάλιστα από ξένες ιδέες- ποιους να εννοεί;).
Χαρακτήρισε το δολοφόνο ειδικό φρουρό …απερίσκεπτο, ουσιαστικά δίνοντάς του μία άφεση αμαρτιών αφού χωρίς «περίσκεψη» έστρεψε το όπλο του κατά ενός 15χρονου (και δε με ενδιαφέρει αν το όπλο ή το χέρι ήταν προτεταμένο κατά του μαθητή ή αν η σφαίρα εποστρακίστηκε ή τι άλλο) δολοφονώντας τον. Δηλαδή, η «περίσκεψη» πού ήταν, ποια θα ήταν;
Άραγε τι μένει; Να δικαιολογήσει τις χαμένες διδακτικά μέρες και ώρες, να καταργήσει τις απουσίες αυτές και να καθιερώσει ως ετήσια σχολική εκδήλωση τις διαδηλώσεις-καταλήψεις για να …ξεσπούν οι μαθητές από τα άγχη, το στρες, την πίεση και τις αγωνίες τους και να αθωώσει τον «απερίσκεπτο» ειδικό φρουρό γι αυτή του την «απερισκεψία». Φυσικά τονίζει πως δεν πρέπει η Βία να περάσει από το δρόμο στα Σχολεία γιατί είπαμε, υπάρχει και ο φόβος της συνέχισης των μαθητικών διαδηλώσεων-καταλήψεων και μετά τις γιορτές και η ανησυχία του για το στραπατσάρισμα της έντεχνα…ωραιοποιημένης μουτσούνας του. Εύγε σου λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: