Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Βρήκαν παπά, θάβουν και ζωντανούς;

Διαβάζω, Ακούω, Βλέπω πως …Απροσμέτρητες οι καταστροφές στα ΑΕΙ από τους καταληψίες. Σε «κρανίου τόπο» μετέτρεψαν οι καταληψίες τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας. Κατεστραμμένα εργαστήρια και γραφεία, βαμμένους τοίχους αντίκρισαν οι διοικήσεις του ΕΜΠ, του ΟΠΑ και της Νομικής Αθηνών.
Είναι ανάγκη να υπάρξει πλήρης και εξακριβωμένη καταγραφή όλων των ζημιών που προκλήθηκαν στα ελληνικά πανεπιστήμια κατά τις ημέρες των πρόσφατων ταραχών. Ορισμένοι πρυτάνεις διστάζουν να δημοσιοποιήσουν την ακριβή εικόνα των καταστροφών, προφανώς γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την παθητική τους στάση και την ατολμία τους.
Αρχίζω να υποψιάζομαι πως …συμφέρει κάποιες πρυτανικές αρχές αυτή η κατάσταση. Μέσω των ζημιών που προκαλούν οι καταληψίες, μπορούν εύκολα να καλύπτουν-δικαιολογούν αδικαιολόγητους προϋπολογισμούς-ισολογισμούς, δικές τους δαπάνες, δικές τους σπατάλες, δικές τους λοβιτούρες, δικά τους ένοχα …αποτυπώματα. Γιατί τα ανάλογα …ίχνη που άφησαν –και αφήνουν- οι πρυτάνεις, είναι πάμπολλα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τις ζημίες που έχουν γίνει από «λανθασμένες αποφάσεις» «φωτισμένων» πρυτανικών αρχών ποιος έχει τιμωρηθεί, ποιος πήγε φυλακή ; από την μεγάλη βούτα στο Πάντειο ποίος είναι ποία στην φυλακή; από τις εικονικές αγορές τόνων πετρέλαιο στο Αριστοτέλειο ποιος τιμωρήθηκε; μήπως φταίει και εδώ το άσυλο, τα τσιράκια του υπουργείου τοποπαρατηρητές στα ΑΕΙ δίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα ρεσιτάλ υποκρισίας, μεγαλοκαθηγητάδες που οι φοιτητές τους γνωρίζουν μόνο ως όνομα από το πρόγραμμα , που έχουν να δουν αμφιθέατρο από τότε που ήταν λέκτορες μιλάνε για τις καταστροφές , υποκριτές…
Συγγνώμη για το «άγριο ύφος» χρονιάρες μέρες , Καλή Χρονιά με υγεία και δύναμη

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/01/blog-post_01.html

phlou...flis είπε...

@kosvas: μα φυσικά κανείς δεν τιμωρήθηκε.