Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Ο υπουργός Παιδείας ως άλλος …εμπρηστής

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τους μαθητές να διαδηλώσουν ειρηνικά αλλά να μη φορούν κουκούλες. Που τους είδες ρε άνθρωπέ μου τους κουκουλοφόρους μαθητές στις ειρηνικές τους πορείες και διαδηλώσεις; Αυτό που τουλάχιστον μας έδειξαν τα κανάλια, και αυτό που είδα εγώ στις διαδηλώσεις στη Λάρισα, ήταν ειρηνικές διαδηλώσεις όπου προσφέρθηκαν, από τους μαθητές προς τους αστυνομικούς και τα αστυνομικά τμήματα, από νεράντζια μέχρι λουλούδια και μπόλικα υβριστικά συνθήματα. Άντε και λίγα αυγά και πέτρες. Και πήραν ως αντίδωρο, δακρυγόνα. Διάβασε ρε άνθρωπέ μου την επιστολή τους, «δε χρειαζόμαστε δακρυγόνα για να κλάψουμε» σας λένε. «Κλαίμε και από μόνοι μας» συμπληρώνουν. Αλλού να αναζητήσεις τους κουκουλοφόρους, τους εμπρηστές και πλιατσικολόγους. Σίγουρα όχι στο χώρο των μαθητών.

Σε άλλη του συνέντευξη, επεχείρησε να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του τη νύχτα της δολοφονίας, λέγοντας πως βρισκόταν σε κοινωνική εκδήλωση και ότι μόλις πληροφορήθηκε –αργά- το περιστατικό έφυγε και πήγε στο Υπουργείο, επικοινωνώντας με τη μητέρα του Αλέξη και παίρνοντας τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης. Ενώ, σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον φέρουν ότι το απόγευμα της Κυριακής παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα εξήγησε πως πήγε να δει συμπατριώτες του που ήρθαν από την Κομοτηνή, ενόψει του αγώνα, αλλά δεν παρέμεινε για να δει τον αγώνα. Και κλείνει λέγοντας πως δεν θα επιτρέψει σε κανένα να φορέσει κουκούλα στα παιδιά που αντιδρούν οργισμένα για τη δολοφονία του συμμαθητή τους, να τους οπλίσουν το χέρι με πέτρα και την ψυχή με μίσος.

Άκου να ...δεις. Κι εγώ που έχω εγκαταλείψει τα μαθητικά θρανία πριν από 35 τόσα χρόνια αλλά τα υπηρετώ από τη θέση του καθηγητή, μου ‘ρχετε να φορέσω κουκούλα και ν’ αρχίσω τον πετροπόλεμο. Μόνο και μόνο διαβάζοντας την …παρότρυνση του υπουργού και τις σχετικές δηλώσεις. Μου 'ρχετε να γίνω από αύριο τραμπούκος και ηθικός αυτουργός, παρασύροντας τους μαθητές μου σε ελεεινότητες, σαν κι αυτές που τους κατηγορεί ο υπουργός τους.

Ελάτε τώρα να αντιπαραβάλουμε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για τις κινητοποιήσεις των μαθητών και φοιτητών, με τις εμπρηστικές δηλώσεις Στυλιανίδη. «Κρίσεις υπάρχουν στη ζωή και δεν θα πάψουν να υπάρχουν. Η κρίση που ζούμε τώρα είναι γενική κρίση, κρίση αξιών, κρίση της ταυτότητας του ανθρώπου. Δεν πρέπει να απογοητευθούμε» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Αυτή η κρίση πρέπει να μας βοηθήσει να αναζητήσουμε την ελπίδα. Είμαι αισιόδοξος ότι τα παιδιά που είναι καλοπροαίρετα θα βρουν αυτό το δρόμο».

3 σχόλια:

Nobilis είπε...

Ο υπουργός παιδιάς
κι ο ιερέας των Παιδιών.

Ανώνυμος είπε...

ο Αρχιεπισκοπος είναι ενα φωτισμενο μυαλό,λίγες δηλώσεις με νόημα...ο υπ.Παιδειας...τι να πει κανείς αγαπητε μου..εχεις δει φανταζομαι κατα καιρους στις επετειους τους λογους που μας στελνει να διαβασουμε στους μαθητες...αναρωτιεμαι, γνωριζει τιποτα απο παιδια?....

phlou...flis είπε...

@hamomilaki: σωστά

@cook: δίκιο έχεις