Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Οι καθηγητές καταψήφισαν πρόταση της ΟΛΜΕ

Καταψηφίστηκε, όπως αναμενόταν, η πρόταση της ΟΛΜΕ για τη διεξαγωγή πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου από την 1η Δεκεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των προέδρων όλων των ΕΛΜΕ της χώρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, όπου μεταφέρθηκαν όλες οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά την επικράτεια, καταδείχθηκε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ απέρριψαν την πρόταση της ΟΛΜΕ, όχι γιατί διαφωνούσαν με το διεκδικητικό πλαίσιο της ομοσπονδίας αλλά με την πολυήμερη κινητοποίηση την οποία δεν αντέχει ο οικογενειακός προγραμματισμός του εκπαιδευτικού.
Στην ίδια συνεδρίαση κατατέθηκαν ορισμένες εναλλακτικές προτάσεις από συγκεκριμένες ΕΛΜΕ της χώρας… αλλά δεν υπήρξε τελική απόφαση της ΟΛΜΕ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επανέλθει εντός δύο εβδομάδων με νέα πρόταση απεργιακών κινητοποιήσεων προς τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ όλης της χώρας.

Συμπέρασμα: Το κεφάλι μπορεί να μην έχει μυαλό και να βρωμάει αλλά τουλάχιστον το υπόλοιπο ψάρι –η βάση δηλαδή- έχει μυαλό, σκέφτεται και ώριμα αποφασίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: