Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Μαθητικές παρελάσεις και πόσο χρήσιμες είναι;

Διάβασα, Είδα, 'Ακουσα και αντ'Εγραψα: εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

«Αποβολή» και από τις μαθητικές παρελάσεις και έγκριση συνθημάτων από τον Υπουργό.

Κάποιοι μαθητές παρέλασαν με το κινητό στην τσέπη του πουκαμίσου, ένας σημαιοφόρος είχε κρεμασμένη μια τσάντα στον ώμο, ορισμένα σχολεία αγνοούσαν τις τελικές οδηγίες της αστυνομίας για την διαδρομή που έπρεπε ν' ακολουθήσουν, ενώ άλλοι μαθητές χαιρέτισαν ποικιλοτρόπως τους επισήμους. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις παρατηρήσεις, που σημείωσαν τα μέλη της «επιτροπής αξιολόγησης», που βαθμολόγησαν την περσινή μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος, ευελπιστούν σε μια καλύτερη εμφάνιση και για το σκοπό αυτό, στάλθηκε σχετική εγκύκλιος στα σχολεία. Σύμφωνα με τις εντολές του υπουργείου Παιδείας, όσα σχολεία ή σωματεία δεν παρουσιαστούν στην καθιερωμένη σύσκεψη για οδηγίες, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην παρέλαση (αποβάλλονται).... Εμπειρίες προηγούμενων χρόνων, απέδειξαν πως τα σχολεία που δεν συμμετέχουν στην σύσκεψη, χαλάνε το τελικό αποτέλεσμα. Τόσο οι οργανώσεις όσο και τα σωματεία που επιθυμούν να παρελάσουν, πρέπει επίσης να πάρουν έγκριση και ότι μόνο μετά από άδεια του υπουργού, μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποιο σύνθημα. Στην εγκύκλιο του υπουργείου, τονίζεται εξάλλου, πως και η φετινή παρέλαση θα αξιολογηθεί με σκοπό τη βελτίωση και την καλύτερη παρουσία των τμημάτων, αλλά και την επιλογή του σχολείου που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, το υπουργείο καλεί τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής να επιλέξουν με αυστηρότητα τους μαθητές που θα παρελάσουν και με κύριο κριτήριο την άψογη εμφάνιση από κάθε άποψη.
Αυτά συμβαίνουν εις Κύπρον. Θέση δεν παίρνω αλλά μάλλον ούτε και άποψη έχω για τους προβληματισμούς σχετικά με τις μαθητικές παρελάσεις. Εμένα, μικρό, μ' ενθουσίαζαν. Σήμερα δεν συμμετέχω και δεν παρακολουθώ. Βλέπω όμως στα παιδιά του σχολείου μου, τέλος πάντων σε όσα θέλουν να συμμετάσχουν, μια προθυμία για συμμετοχή και όχι μόνο για ριλάξ και χάσιμο μαθημάτων. Και αυτό μάλλον με χαροποιεί (τελικά πήρα θέση, ε;).

2 σχόλια:

VAD είπε...

Ταρατατζούμ,ταρατατζούμ,ξυπνάτε με τ'αγέρι της αυγής,των εχθρών τα φουσάτα περάσαν,είμαι Ελλην το καυχώμαι ξέρω την καταγωγήν μου,ασε φίλε Φλου,ακόμα συντηρούμε τα θεσμοθετημένα επί Μεταξά!
Και στην Κύπρο;Ακόμα;Ελπίζω η μεταρρυθμιση που ξεκινάει εκεί να κάνει το μεγάλο βήμα της κατάργησης των πανηγυριών!Γιατί στην Ελλάδα το μόνο που θα μας απασχολήσει σε λίγες μέρες θα είναι να μην πάρει τη σημαία το αλβανόπουλο που αρίστευσε!

phlou...flis είπε...

@vad: πολύ το φοβάμαι πως τέτοιες μεταρρυθμίσεις δεεεεν πρόκειται να συμβούν