Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Χορηγοί στα σχολεία της Κύπρου

Πρόγραμμα μονοήμερων επισκέψεων κυπρίων μαθητών στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης με τη χορηγεία ιδιωτών. Αναρωτιέμαι αν κανείς θα είχε αντίρρηση προς τούτο;


Το διάβασα στον κυπριακό Τύπο: Μονοήμερες εκδρομές στο Μουσείο Ακρόπολης με €30


Όταν οι καθηγητές θέλησαν να μιλήσουν στους μαθητές τους για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια μέρα στο μουσείο», οι μαθητές… χασμουρήθηκαν. Μόλις τους ενημέρωσαν, όμως, για ποιο μουσείο πρόκειται καθώς και για το μέσο μεταφοράς, μόνο που δεν τσακώθηκαν για το ποιος θα πρωτοπάει! Κι ο λόγος; Γιατί το πρόγραμμα αφορά μονοήμερη εκδρομή στην Αθήνα για επίσκεψη και ξενάγηση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, διοργανώνουν η Οlympic Αir και η Μarfin Laiki Βank σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Στόχος είναι να καλύψει ομάδες μαθητών από όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές) με στόχο την άμεση επαφή των παιδιών με την ιστορία του ελληνισμού και ιδιαίτερα με την τέχνη της κλασικής περιόδου. Κάθε εκδρομή θα είναι μονοήμερη, με αναχώρηση από το αεροδρόμιο Λάρνακας με πρωινή πτήση (γύρω στις 9.25) και επιστροφή την ίδια μέρα αργά το απόγευμα. Η συμμετοχή θα είναι εθελοντική και κάθε σχολείο θα λαμβάνει μέρος με ομάδα 22 μαθητών της οποίας θα ηγείται ο διευθυντής του σχολείου ή εκπρόσωπός του. Η κάθε ομάδα παιδιών θα συνοδεύεται και από έναν εκπαιδευτικό. Όσον αφορά στην επιλογή των 22 μαθητών, αποφασίστηκε όπως γίνεται με κλήρωση από το σύνολο των μαθητών του σχολείου στην παρουσία εκπροσώπων της μαθητικής κοινότητας. Όσο για το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου, των μεταφορικών στην Αθήνα, της εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους, των ξεναγήσεων και του γεύματος, όλα αυτά θα καλύπτονται από τις δύο συνεργαζόμενες εταιρείες (ΟlympicΑir και Μarfin Laiki Βank). Το μοναδικό ποσό που θα καταβάλλουν οι εκδρομείς, είναι €30 έκαστος που αντιπροσωπεύει μέρος των φόρων αεροδρομίου και ασφάλειας ταξιδιού. Σύμφωνα με τους όρους που καθορίστηκαν, οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να εξασφαλίσουν γραπτή έγκριση από τους γονείς τους, ενώ στις περιπτώσεις που απαιτείται άδεια εισόδου στην Ελλάδα (μαθητές από μη χώρα της ΕΕ) θα είναι υποχρέωση των ίδιων των παιδιών να την εξασφαλίσουν. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι από την ερχόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Μαΐου. Θα πραγματοποιείται μια επίσκεψη/πτήση την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων και αργιών.

6 σχόλια:

jf είπε...

Εύγε!
Δεν κάνει και τίποτε για μας η Cyprus Airways? έστω μια φορά το χρόνο!

Marina είπε...

Πολύ καλή κίνηση της Ολυμπιακής και Μαρφίν! Επιτέλους να και κάτι εποικοδομητικό για όλους.

Τυχερά τα παιδιά αύτά! να πάνε όλα, το Μουσείο αξίζει!

phlou...flis είπε...

@JamanFou: μάλλον επείδή ξεπεράσαμε τη ...μαθητική ηλικία κατά πολύ

@Marina: ομολογουμένως τυχερά

marianaonice είπε...

Mπράβο πολύ ενδιαφέρον ακούγεται!
Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!

KitsosMitsos είπε...

Πρώτη έκανε αυτή την κίνηση η Aegean που μετέφερε δωρεάν μερικές δεκάδες χιλιάδες μαθητών από τα νησιά και τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας στο Μουσείο Ακρόπολης. Η Ολυμπιακή ακολούθησε στα πλαίσια του ανταγωνισμού ;-)

phlou...flis είπε...

@marianaonice: όντως

@KitsosMitsos: ο καλώς εννοούμενος υγιής ανταγωνισμός