Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Περισσότεροι «αιώνιοι» παρά ενεργοί φοιτητές

Οι «αιώνιοι» φοιτητές και σπουδαστές έχουν ξεπεράσει προ πολλού τους «ενεργούς» φοιτητές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό αποδεικνύουν για μία ακόμη χρονιά τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος. Ομως, ελάχιστα ιδρύματα έχουν προχωρήσει στο ξεκαθάρισμα των μητρώων τους από τους «αιώνιους» φοιτητές.

Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ λένε πως οι «αιώνιοι» φοιτητές κατά το έτος 2008 ανήλθαν στους 303.026, ενώ οι πρωτοετείς σε μόλις 284.223.


Απορίες αφελούς: Ποιους ...ενοχλούν; Μπλοκάρουν θέσεις άλλων δικαιούχων; Μήπως ξεκαθάρισμα σημαίνει να τους βρούνε, να τους ρωτήσουνε ...γιατί, για ποιούς λόγους είναι "αιώνιοι"; Γιατί, κάποιο λόγο ίσως θα έχουν, αν όχι όλοι αλλά αρκετοί απ' αυτούς. Γιατί ο αριθμός είναι υπερβολικά μεγάλος.

Η ΕΣΥΕ έχει άραγε υπόψη της πως πολλοί φοιτητές-σπουδαστές προτού τελειώσουν τις σπουδές τους, με μια Υπεύθυνη Δήλωση εγγράφονται σε άλλες σχολές -με το 10%- μόνο και μόνο για το ....φοιτητικό πάσο;

8 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Παλιά μου τέχνη κόσκινο, δηλαδή...

Ἅ λ ς είπε...

εδω στη σχολη μου, στο ετος μου υπαρχουν φοιτητες απο το '96!!!
Ειναι δυνατον;;Γιαυτο δεν παμε μπροστα, γιατι δεν εχουμε παιδεια και αν εχουμε δεν την παρεχουμε σε οσους πραγματικα ενδιαφερονται!!

Aquila είπε...

Εκτός από την νομοθεσία ,ένα επίσης μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι γονείς.
Αιώνιοι φοιτητές και ανώριμοι νέοι.
Αυτό δεν συμβαίνει σε άλλα κράτη.Οι περισσότεροι ανεξαρτοποιούνται και αναλαμβάνουν τα ευθύνες του εαυτού τους και της ζωής τους σχεδόν από τα 18. Εδώ υπάρχουν ακόμα τριαντάρηδες που διαμένουν με τους γονείς και επίσης στηρίζονται οικονομικά.

phlou...flis είπε...

@kitseMitse: μάλλον

@EiRiNi: να ξεκαθαρίσει το τοπίο προτείνεις

@Aquila: πάντως να συμφωνήσουμε πως είναι δύσκολα τα πράγματα εδώ

Albus Genius είπε...

Να μείνεις στη θέση σου. Ποιούς ενοχλούν και ποιούς πειράζουν; Δεν μπερδεύει κανέναν ο φοιτητής που τα παράτησε για κάποιο λόγο και δεν παρακολουθεί.Και από κανέναν δεν στερεί τίποτα.Την κανονικότητά μας θίγει που θέλει όλους να μας χώσει σε μια νόρμα.Μετά τα 7 χρόνια αν του γουστάρει του κράτους για κάθε νέα εγγραφή, εγγραφή όμως όχι παραμονή στους καταλόγους, ας τους κόβει ένα ετήσιο πρόστιμο να πληρώνονται οι αργόσχολοι καθηγητές που φέρνουν βόλτες. Και προτού αξιολογήσει τους φοιτητές ας πάρει σβάρνα τους καθηγητές. Τί επιστημονικά άρθρα δημοσιεύουν κάθε έτος σε ξένα περιοδικά με επιτροπή κρίσης,πόσα διδακτορικά και μάστερ παρακολουθούν και τί βασική έρευνα έκαναν που προάγει την επιστήμη.Επί πλέον να μπορεί να προσφεύγει ο φοιτητής σε τριμελή επιτροπή από άλλα Πανεπιστήμια στην περίπτωση που ένας εμπαθής ή ότι άλλο για να μην χαρακτηρίζω δεν τον περνάει στο πτυχίο.Να μείνεις στις θέσεις σου είναι καλές.Ξεκαθάρισμα σημαίνει περιθωριοποίηση χωρίς αυτά που λές,να δούν τους λόγους κλ.π. Καί μπράβο σου.

phlou...flis είπε...

@Albus Genius: αιώνιοι φοιτητές αλλά και αιώνια αδρανείς καθηγητές. Αυτό θες να πεις. Πόσο δίκιο έχεις!!! Πού να τα πούμε, ποιος να μας ακούσει;

marianaonice είπε...

Πολύ σωστές επισημάνσεις.
Το φανταζόμουν ότι μπορεί και να εγγράφονται σε μία σχολή μόνο για το φοιτητικό πάσσο!
Έλεοςς!

phlou...flis είπε...

@marianaonice: ναι δυστυχώς συμβαίνει