Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Το κατέχει το άθλημα ο 'Αρης

Διαβάζω, Ακούω και Βλέπω πως …συνεχίζει να εκπλήσσει, ο υπουργός ΠΕΠΘ. Μετά τους μαθητές του 2ου Λυκείου Πειραιά τους οποίους άκουγε επί τρίωρο την περασμένη εβδομάδα και την πρώην υπουργό Παιδείας κ. Γιαννάκου που επίσης συμβουλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο νέος ΥΠΕΠΘ Άρης Σπηλιωτόπουλος συνεχίζει να ξαφνιάζει, ευχάριστα, τουλάχιστο για κάθε αντικειμενικό παρατηρητή: Ζήτησε λοιπόν, με προσωπικές του επιστολές, συνάντηση και συζήτηση με όλους, σχεδόν, τους υπουργούς Παιδείας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. Τον Πέτρο Ευθυμίου, τον Γεράσιμο Αρσένη, τον Κώστα Σημίτη, ακόμα και τον ακαδημαϊκό Δημήτρη Φατούρο!
Τελικά, το παν είναι να είσαι επικοινωνιακός. Και ο νυν υπουργός της Παιδείας το …κατέχει το άθλημα αυτό. Εξάλλου το δηλώνει και στο βιογραφικό του: Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου CITY του Λονδίνου με διπλό πτυχίο MASTERS στην Πολιτική Επικοινωνία και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και με τίτλο μεταπτυχιακής εργασίας «Πολιτική Επικοινωνία και Διαφήμιση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων».
Ενδεχομένως να μη μετράει το έργο που παράγεις -αν φυσικά παράγεις- αλλά ο τρόπος που το παρουσιάζεις, που το επιδεικνύεις. Ένας τρόπος λαμπρός, αστραφτερός, με στρας μετράει από έναν λόγο λιτό, απλοϊκό ή ξύλινο. Το παν είναι το περιτύλιγμα και όχι το περιεχόμενο. Κρατάω φυσικά και μια επιφύλαξη για το περιεχόμενο, θα περιμένω, όταν ανοίξει το περιτύλιγμα να φανεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: