Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

«Σοφοί» για τα αναλυτικά προγράμματα

Επιτροπή «σοφών» θα συγκροτήσει ο υπ. Παιδείας, προκειμένου να διαμορφώσει προτάσεις για τα αναλυτικά προγράμματα. Για τη συγκρότηση της Επιτροπής «σοφών» έχει καλέσει να συμμετέχουν διάφοροι ακαδημαϊκοί επιστήμονες, οι οποίοι κατά καιρούς συμμετείχαν σε όλες τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν επιχειρηθεί από τη μεταπολίτευση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεύτερο επίπεδο διαλόγου για τα αναλυτικά προγράμματα που θα αφορά τους μάχιμους εκπαιδευτικούς που ο καθένας και η καθεμιά θα ρωτηθούν για τις απόψεις τους σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα που διδάσκουν στην τάξη. «Θα ξεκινήσουμε από το νηπιαγωγείο και θα έχουμε ως βάση του διαλόγου το υφιστάμενο αναλυτικό πρόγραμμα και το υφιστάμενο διδακτικό ή εποπτικό υλικό, το οποίο θα εξετάζεται αν χρειάζεται συμπλήρωση ή αντικατάσταση», είπε ο υπ. Παιδείας.
Ωχ! Γιατί τρομάζω όταν ακούω λέξεις όπως "επιτροπή σοφών", "αναλυτικό πρόγραμμα", "μεταρρύθμιση", "επίπεδα διαλόγου" και άλλα παρόμοια; Διότι, ο/η εκάστοτε υπουργός Παιδείας έχει βάλει "στόχο", αμέτι μουχαμέτι, να αφήσουν το ...στίγμα του με μια "μεταρρύθμιση" την οποία θα ...ξαναμεταρρυθμίση ο/η επόμενος/η υπουργός. Και η Παιδεία θα συνεχίσει να ...παιδεύεται από δαύτους και θα πνέει τα λοίσθια.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ καλά κάνεις και δεν τρομάζεις, στο άκουσμα των «επιτροπών, διότι είναι γνωστό ότι αν δεν θέλεις τίποτα να αλλάξεις το θέμα το αναθέτεις σε επιτροπη!!!

Nobilis είπε...

Κι εμείς τρομάζουμε ...

phlou...flis είπε...

@kos vas: το γωνστό ...κινέζικο ρητό

@hamomilaki: και μη χειρότερα