Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς - Συγκριτικοί πίνακες

Τι είπε ο υπ. Παιδείας για τις αυξήσεις των δασκάλων, καθηγητών και πανεπιστημιακών, σε πρόσφατη συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

Δημοσιογράφος: Γιατί δεν δίνετε αυξήσεις; Αυξήσεις έχουν να πάρουν οι εκπαιδευτικοί πάρα πολλά χρόνια και οι καθηγητές στα πανεπιστήμια.
Υπουργός: Το κατανοώ αυτό που μου λέτε και είναι κάτι το οποίο σαφώς το θέλουμε και το επιδιώκουμε κι εμείς. (σχόλιό μου: μας το 'παν κι άλλοι! Μόνιμο το ...τροπάρι. πόσοι υπουργού παιδείας έχουν αλλάξει από τότεεεεε. Κι όλοι εκφράζουν την αμέριστη ...ηθική συμπαράστασή τους).
Δημοσιογράφος: Με τα λόγια;
Υπουργός: Αλλά, όπως σας είπα, είναι απολύτως συνδεδεμένο με τη γενικότερη προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια μέσα σε μία δυσμενή οικονομική συγκυρία. (σχόλιό μου: αυτή η οικονομική συγκυρία είναι η μόνιμη επωδός όλων. Νισάφι πια. 'Ημουν νιος κι εγέρασα και το φως σ' αυτό το σκοτεινό τούνελ ακόμα το ψάχνουν).
Είναι πάντως πρώτη προτεραιότητα και είμαι βέβαιος –έχει εκδηλωθεί άλλωστε και η ευαισθησία του Πρωθυπουργού– ότι μόλις θα μπορέσουμε να κάνουμε βήμα θα το κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση. (σχόλιό μου: ανέκαθεν οι πρωθυπουργοί κατανοούσαν και πλειοδοτούσαν υπέρ της αύξησης των μισθών των εκπ/κών, καθότι θεωρούν την παιδεία ύψιστο αγαθό και πρώτη τους επιλογή. Εμάλιασεν η γλώσσα τους να το λεν, αλλά να μη ...μπορούν να το κάνουν).
Επιμένω όμως πως επένδυση στον εκπαιδευτικό δεν σημαίνει μόνο αυτό. Επένδυση στον εκπαιδευτικό σημαίνει η διαρκής επιμόρφωσή του, η δυνατότητά του να συμμετέχει σε νέα προγράμματα που θα αναβαθμίζουν το επίπεδο και την εργασιακή του θέση και αυτό το κάνουμε. (σχόλιο μου: η γνωστή μέθοδος του ...στρίβειν δια του αρραββώνος. Αύξηση μισθών ...γιοκ, αλλά θα σας εκπαιδεύουμε, θα σας εκπαιδεύουμε, μέχρι να ...βαρεθείτε)
Στις παρακάτω ηλεκτρονικές δ/νσεις μπορείτε να δείτε Πίνακες με τους μισθούς των εκπαιδευτικών. Οι συγκρίσεις με μισθούς χωρών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, είναι τραγικές!


1. ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΠΟ 1-10-08)

2. ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΑΠΟ 1-1-08)

3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΟΟΣΑ

4. ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.5.ΜΙΣΘΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε...μα πώς θα μπορέσουν αλλιώς οι βουλευτές μας να αυξήσουν τους δικους τους μισθους...αυτοί έχουν το πιο δύσκολο όλων ως καθηκον...το ασυστολο ψευδος...

VAD είπε...

Πάλι τα κονομήσαμε;Σε καλή μεριά....

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι μισούν την εκπαίδευση, και δεν το κρύβουν.

phlou...flis είπε...

@cook: και φυσίκά δεν περισσεύει

@vad: για το ΧΑΑ είμαστε

@kos vas: έτσι είναι