Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Τα μεγάλα "παράθυρα" για την εισαγωγή σε ΑΕΙ.

Παραθυράκι είπατε στην εισαγωγή σε ΑΕΙ; Πορτοπαράθυρο καλύτερα! Πράγματα γνωστά τοις πάσιν, αλλά... Θα τολμήσει κανείς να τα κόψει και όχι να τα περιορίσει; Ή απλώς, το χόμπυ της εποχής, διαπιστώσεις να κάνουμε; Τελικά ΚΑΙ αυτό το σύστημα το κάναμε διαβλητό κι ας ήταν το μόνο για το οποίο ήμασταν έτοιμοι να ...κόψουμε φλέβες. Ειδέστε παρακάτου:

Αποκαλυπτικός ήταν στη Βουλή ο υφ. Παιδείας Γιάννης Πανάρετος σχετικά με το πώς μια μερίδα υποψηφίων με χαμηλούς βαθμούς εισάγεται σε ιατρικές , νομικές και άλλες περιζήτητες σχολές .

"Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων ( σ.σ.εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων) οι οποίοι κανονίζουν την απόσπασή τους, έτσι ώστε το παιδί τους να δώσει εξετάσεις με τις ειδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου", είπε ο υφ. Παιδείας Γιάννης Πανάρετος στη Βουλή και συνέχισε: «Να σας αναφέρω μία γενική κατηγορία ακραίων περιπτώσεων, τους αθλητές. Έχουμε αθλητές οι οποίοι, επειδή έχουν ειδικό τρόπο που μπαίνουν στα πανεπιστήμια, καταστρατηγούν τις διατάξεις. Στις ομάδες μπάσκετ που συμμετέχουν, υπάρχουν αθλητές οι οποίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει την είσοδο στα πανεπιστήμια, διότι έχουν ήδη αυτά τα τυπικά προσόντα και μπαίνει και κάποιος για πέντε λεπτά από τους αναπληρωματικούς, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την είσοδο».

Συνεχίζοντας ο οφ. Παιδείας ανέφερε ότι: «Να σας πω για γιατρούς, τρίτεκνους, οι οποίοι έχουν βίλες και οι οποίοι επιλέγουν το τμήμα εκείνο στην επαρχία που έχει τις λιγότερες μονάδες, έτσι ώστε εκμεταλλευόμενοι τη διάταξη να μπουν στο πανεπιστήμιο στη συνέχεια; Να σας πω για περιπτώσεις όπου έχουμε αθλήματα που μπαίνουν παιδιά στο πανεπιστήμιο, έχουμε το τραμπολίνο, το μπριτζ - ονόματα που δεν τα ήξερα- το μπιλιάρδο, το Ζίου Ζίτσου, το Γου Σου Κουνγκ Φου -δεν ξέρω αν το ξέρετε εσείς αυτό- το τσιδαόμπα»

Πηγή: esos

Δεν υπάρχουν σχόλια: