Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Υποψήφιοι με βαθμούς κάτω του δέκα ακόμη και με επτά εισήχθησαν σε Ιατρικές και Νομικές Σχολές

Διάβασα το παρακάτω και τρελάθηκα. Διαβάστε κι εσείς για να τρελαθείτε. 

"...Κάτω από τη βάση του «10» διαμορφώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε πολλές πανεπιστημιακές σχολές, για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ - τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού και των τέκνα Ελλήνων Υπαλλήλων αποσπασμένων στο Εξωτερικό (ειδικές κατηγορίες).

Έτσι σύμφωνα με τις αποτελέσματα στην Ιατρική Πάτρας η βάση διαμορφώθηκε στις 35,50 μονάδες δηλαδή εισήχθη υποψήφιος ή υποψήφιοι με βαθμό 7, στην Ιατρική Ιωαννίνων με 39,63 μονάδες, δηλαδή με βαθμό 7,9.
Στο ΕΜΠ και συγκεκριμένα στο τμήμα Χημικών Μηχανικών η βάση διαμορφώθηκε στις 42,20 μονάδες δηλαδή εισήχθησαν υποψήφιοι με βαθμό 8,4.
Στο Πανεπιστήμιο Αθήνας , στο τμήμα Φιλολογίας, η βάση διαμορφώθηκε στις 51 μονάδες , δηλαδή με βαθμό 10.
Στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας , η βάση διαμορφώθηκε στις 36,20 μονάδες , δηλαδή με βαθμό 7,1.
Στο Πανεπιστήμιο Θράκης, στη Νομική η βάση διαμορφώθηκε στις 44,20 μονάδες, δηλαδή με βαθμό περίπου 9.
Στη Νομική Αθήνας η βάση διαμορφώθηκε στις 42,70 μονάδες, δηλαδή με βαθμό 8,5 περίπου
Στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών η βάση διαμορφώθηκε στις 57,07 μονάδες , δηλαδή με βαθμό 11.

Με την κατάργηση της βάσης του «10» στις πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους τέκνα Ελλήνων του Εξωτερικού και των τέκνα Ελλήνων Υπαλλήλων αποσπασμένων στο Εξωτερικό (ειδικές κατηγορίες) ισχύει η βάση του 7, γι αυτό και δεν εισήχθη κανείς κάτω από αυτό το βαθμό..."

Τώρα εμείς τι να σχολιάσουμε. Πως μάλλον θα πρέπει να επενεξεταστεί αυτός ο ...θεσμός, γιατί τότε τί να ευχηθούμε στους εν λόγω επιτυχόντες, καλές σπουδές; Με τί προσόντα; Εκτός κι αν, όντας χαλαρά τα πάντα όσον αφορά στην κατηγορία αυτή -θέματα εξετάσεων, βάση εισαγωγής, ποσοστό εισαγωγής- οι εν λόγω ήσαν ομοίως ...χαλαροί. Αλλιώς....θα πρέπει να κλείσει αυτό το ...παράθυρο.

ΠΗΓΗ: esos

3 σχόλια:

Ἅ λ ς είπε...

χριστε μου.... ελεος μωρε με τα χαζοσυστηματα τους.. τα εχουν κανει μη πω σαν τι... πφφφφφφφφ

Stefanos Max είπε...

ελεος!!

phlou...flis είπε...

@Αλς και @stefane: ολάκερες πόρτες αναοιχτές και όχι παραθυράκια έχει και αυτό το σύστημα