Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Πού είναι οι υπόλοιποι σύμφωνα με την ...αναλογία

Διαβάζω πως η Ελλάδα μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ έχει, αναλογικά, τους περισσότερους καθηγητές λυκείου για κάθε μαθητή, όπως αυτό προκύπτει από την έκθεση για την Ελλάδα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ερωτώ λοιπόν: έχω τμήματα των 26 και 28 ατόμων στο σχολείο μου. Πού είναι οι ...υπόλοιποι που με "συμπληρώνουν", σύμφωνα με την αναλογία αυτή; Ή την κοπάνησαν και μ' αφήνουν μόνο να βγάζω τα κάστανα απ' τη φωτιά, ή η έρευνα με "δουλεύει" ή αυτές οι "στατιστικές", οι "αναλογίες" και οι "μέσοι όροι" έγινα και βγήκαν για να αποπροσανατολίζουν.


Το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας πως, παρόλη την ευνοϊκή για τους μαθητές αναλογία, αυτοί ... τρέχουν στο φροντιστήριο για να καλύψουν τη δουλειά του σχολείου. Έχω αναφερθεί και παλαιότερα σ' αυτό το θέμα. Το φροντιστήριο υφίσταται διότι υφίστανται οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ας καταργηθούν αυτές και μετά βλέπουμε. Ας υποθέσουμε πως την επόμενη χρονιά κανείς από τους μαθητές της τρίτης τάξης πάει φροντιστήριο. Αυτό θα σήμαινε πως δε θα εισαγόντουσαν στις σχολές ή πως θα έμεναν κενές θέσεις στις σχολές; Ο νόμος της αγοράς, της προσφροάς και της ζήτησης, δημιούργησαν την πλαστή ανάγκη της φοίτησης σε φροντιστήρια. Ιδιαίτερα ο μέγας συνωστισμός στις σχολές πρώτης ...ζήτησης (Ιατρικές, νομικές κλπ). Ας πάψει το παραμύθι της αναγκαστικής ύπαρξης των φροντιστηρίων. Ας το καταλάβουν πρώτα οι γονείς και μετά οι μαθητές-παιδιά τους. Για να μην απομυζείται ο κόπος των γονέων από επιτήδειους και να δούμε τότε πόσα θα περισσέψουν στον οικογενειακό κορβανά.

Καλή σας νύχτα και χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια....είμαστε πολλοί τελικά...αλλά δε μας ακούει κανείς!!!
Τί θα κάνουμε;

Ἅ λ ς είπε...

τι να πω και γω που σπουδαζω και ολοι μου λενε "μωρε ξερεις..πώς να στο πω;; ΔΕ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑΑΑΑΑΑ" Ευγενεστατοιιι!!!
Σωπααααα???? τουλαχιστον θα ειμαι ανεργη σε κατι που μ' αρεσει... πιανεται αυτο;;; :/

phlou...flis είπε...

@Ανώνυμε: να δουλέψουμε για να διαψεύδουμε αυτούς που μας κατηγορούν και να βροντοφωνάζουμε

@Αλς: σε θέλω αισιόδοξη. Θα δημιουργηθούν θέσεις οσονούπω γιατί εμείς οι παλιοί ...γερνάμε!!!