Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

17.000 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί ...επιστρέφουν.

Αν άκουσα καλά την υφυπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, 17.000 εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι σε άλλες θέσεις και όχι στις αίθουσες διδασκαλίας , εκεί που όφειλαν να βρίσκονται. Συνέχισε και είπε πως τούτοι εδώ. Από τη νέα σχολική χρονιά θα επιστρέψουν στος σχολικές αίθουσες.
Έχω μια δυο ενστάσεις. Πρώτον: Οι συγκεκριμένοι, διορίστηκαν ως δάσκαλοι-καθηγητές αλλά δεν ήθελαν να είναι Δάσκαλοι και αποσπάστηκαν κάπου αλλού. Άρα δε θέλουν να είναι Δάσκαλοι. Με το ζόρι θα τους κάνει το Υπουργείο; Δεύτερον: Τόσα χρόνια που είναι εκτός σχολικής αίθουσας, φαντάζομαι θα έχουν ξεχάσει το αντικείμενό τους, ή δεν έχουν ενημερωθεί για πιθανές αλλαγές ή γενικότερα είναι άσχετοι με του τι γίνεται στο σχολείο. Μήπως θα πρέπει πρώτα να τύχουν ταχύρυθμης επιμόρφωσης και στη συνέχεια να μπουν στις αίθουσες; Γιατί εδώ τους θέλουμε όλοι, στις αίθουσε ςδιδασκαλίας και όχι σε γραφεία υπουργών, πολιτικών ακόμη και σε μητροπόλεις, αλλά μην κάνουν και ζημιά στους μαθητές τους!

8 σχόλια:

Angela είπε...

Σε Μητροπόλεις, σε Μητροπόλεις....συμφωνώ απολύτως!!!

maxforeigner είπε...

Καλημέρα. Χρόνια πολλά. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
Επιτέλους, καιρός ήταν να πάψουν οι αποσπάσεις και οι αποσπάσεις αποσπάσεων! Το χειρότερο ήταν που έπαιρναν και μόρια (π.χ. παραμεθορίων περιοχών) ενώ υπηρετούσαν στην ... Αθήνα (ή και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα)!

Αδάμ Δημήτριος είπε...

Πρέπει να σταματήσει το κακό με τις αποσπάσεις. Ας θυμηθούμε και τα ¨φαντάσματα¨ του Αι-Στράτη... Και όχι μόνο δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων αλλά πριμοδοτούνται και από πάνω (μόρια). Αποσπάσεις πρέπει να δίνονται μόνο σε όσους έχουν πραγματικούς λόγους (υγείας).

phlou...flis είπε...

@@Angela: μάλλον εκεί θα περνάν ...καλά

@Mike: Επίσης. δυστυχώς, δυστυχώς

@Αναγωγή: άραγε θυμούνται όλοι αυτά τα ...φαντάσματα;

nickpet είπε...

...δηλαδή στον Αη-Στράτη θα επιστρέψουν και οι 20 Γυμναστές; Και τι θα κάνουν; Personal training στους μαθητές;

VAD είπε...

Να τελειώνει η ιστορία,εμεις δηλαδή στο πηγάδι κατουρήσαμε και τρώμε ακόμα την κιμωλία στα μούτρα;

phlou...flis είπε...

@nickpet: γιατί όχι, ψάρεμα, κολύμβηση, ιστιοπλοΐα κ.ά.

@VAD: εεε, ας πρόσεχες ...πού κατουρούσες :-)

Ανώνυμος είπε...

pote tha paroume metathesi reeeeeeeeeee gmt!!!