Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Εναλλακτικές ...γερμανικές λύσεις για 18χρονους

Τους περισσότερους φοιτητές, κατ' αναλογίαν πληθυσμού μεταξύ των χωρών της ΕΕ, έχει η Ελλάδα. Παράλληλα έχουμε και τα πρωτεία στην ...εξαγωγή φοιτητών. Τους λιγότερους φοιτητές έχει η Γερμανία, "γιατί έχουμε πολύ καλές εναλλακτικές λύσεις για τους 18χρονους", λένε οι Γερμανοί.
Ευκαιρία είναι να μελετήσουν το γερμανικό σύστημα οι σοφοί μας (και όχι μόνο το αντίστοιχο εκλογικό) μπας και ανακαλύψουν μέσω αυτού την ...Αμερική. Μπας και δώσουν μια ώθηση στην αιωνίως καταταλαιπωρημένη και αδίκως κατασυκοφαντημένη Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, είτε αυτή λεγόταν ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΕΠΑΛ και δε ξέρω τι άλλο. Αυτήν την Εκπαίδευση που εδώ και κάτι αιώνες, θεωρείται "σάκκος σκουπιδιών" ή "σκυβαλοδοχείο" της εκπαίδευσης.


4 σχόλια:

Ἅ λ ς είπε...

Καλα τα κανουν οι Γερμανοι, αλλα εμεις αν δεν περασουμε σε Πανεπιστημιο κ ΑΤΕΙ δεν εχουμε εναλλακτικες...Ειναι βεβαια το ιεκ κ το οαεδ κλπ, αλλα τα παιδια απο κει παιδευονται πολυ μετα τις σπουδες...Οποτε δεν εχουμε ουσιαστικα διεξοδους..

phlou...flis είπε...

@EiRiNi: Μήπως τελικά το θέλουμε κι εμείς το ...γερμανό μας;

Ἅ λ ς είπε...

σταααανταααρ!!!

Theodora Papapanagiotou είπε...

Μια που έπεσε το μάτι μου στην ανάρτησή σου, στη Γερμανία τα περισσότερα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται από τα 16, τελειώνοντας τις αντίστοιχες επαγγελματικές ή τεχνικές σχολές και κάνοντας πρακτική μετά, επί πληρωμή μάλιστα, ώστε να βγουν έτοιμοι στην ειδικότητά τους στα 18. Εμείς εδώ στα 18 δεν ξέρουμε ακόμα τι μας γίνεται...