Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΩ

Σε λίγο καιρό, σύντομα δηλαδή, οσονούπω τουτέστιν, θα μας βρίσκετε -εάν και όποτε μας αναζητήσετε- εις την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση. Θα είμαστε εκεί και θα σας ανοίγουμε, όποτε μας …χτυπήσετε τη θύρα:





Στην ίδια δ/νση, εξηγώ τους λόγους αυτής της …μετακόμισης, γιατί περί μετακόμισης πρόκειται και ουχί περί κατάργησης.

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Μάθημα σε άδεις αίθουσες;;; Απαπαπαπα!


Ακούστε τι …ανακάλυψε η κα Διαμαντοπούλου, Απρίλιο του 2011. Αυτό κι αν είναι …πρωτόγνωρο. Δηλαδή, οι φωνές οι δικές μας, που το ζούμε χρόοοονια τώρα, το καταγγέλλουμε και έχουμε και προτάσεις, ποτέ δεν έφτασαν στα αυτιά όλων εκείνων στο Υπουργείο; Τι ανακάλυψε η υπουργός:
Οι καθηγητές που διδάσκουν στην Γ Λυκείου επιστρέφουν τη Δευτέρα στις αίθουσες, όχι όμως και οι περισσότεροι μαθητές, οι οποίοι, σύμφωνα με δήλωση της υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου στο τέλος της χρονιάς προσκομίζουν ψεύτικες ιατρικές βεβαιώσεις, προκειμένου να μένουν στο σπίτι για να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
"Είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της χρονιάς το παιδί - επειδή έχει δικαίωμα 150 απουσιών, να προσκομίζει ψεύτικες βεβαιώσεις, να πηγαίνει ο γονιός το πλαστό πιστοποιητικό που έχει δώσει ο γιατρός και να το δέχεται ο δάσκαλος» είχε πει χαρακτηριστικά η υπ. Παιδείας προσθέτοντας: «Δηλαδή , στα 18 του να ξέρει ένα παιδί ότι μπορεί να πάρει πλαστά χαρτιά από το δημόσιο σύστημα υγείας».
Παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια κανείς δεν τόλμησε να το «αγγίξει». Η υπ. Αννα Διαμαντοπούλου -προς τιμήν της- κάνοντας την παραπάνω δήλωση προανήγγειλε την πάταξη αυτή της απάτης, στην οποία μετέχουν γονείς γιατροί και οι ίδιοι οι μαθητές, Σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα αναμένεται να φέρει στη Βουλή σχετικό νόμο.
Λύσεις υπάρχουν πολλές. Καταθέτω μία. Αν όντως κατανοούν πως τα παιδιά της Γ’ τάξης θέλουν κάποιο χρόνο στο τέλος για να βάλουν σε τάξη όλα όσα έμαθαν, στην προσπάθεια τους για τις εισαγωγικές εξετάσεις, γι αυτούς και μόνο, το σχολικό έτος ας λήγει 10 μέρες νωρίτερα. Έτσι ώστε, όλοι, μαθητές, καθηγητές να κάνουν το προγραμματισμό τους κατάλληλα και να μην εμφανίζεται το θλιβερό φαινόμενο, ΟΛΟΙ οι μαθητές της Γ’, να «πάσχουν» από κάθε είδους ασθένειες, ιώσεις κλπ κινητικά προβλήματα. Να κοπεί και η βιομηχανία παραγωγής ψεύτικων ιατρικών πιστοποιητικών.

Τελικά, επιβεβαιώνεται και με αυτό το γεγονός, δλδ της ψευδούς χορήγησης ιατρικών πιστοποιητικών, πως η μεγαλύτερη ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ της Ελλάδας είναι οι ΓΙΑΤΡΟΙ!