Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Επιτέλους, μια υγιής αντίδραση

Διάβασα, Είδα, 'Ακουσα, Ενθουσιάστηκα και Αντέγραψα: από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΥΡΗΚΑΣ, της Λάρισας
Σταμάτησαν με τα κορμιά τους τα μηχανήματα
Με τα σώματά τους οι διδάσκοντες του 10ου Λυκείου της Λάρισας σταμάτησαν χθες τα εκσκαπτικά μηχανήματα που επιχείρησαν να ξεκινήσουν τις εργασίες για την ανέγερση του γυμναστηρίου, το οποίο έχει διχάσει την κοινότητα του σχολείου.
Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο 10ο Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρισας οφείλεται στην αντίδραση των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου στο σχεδιασμό κατασκευής του Γυμναστηρίου (μέσα) στον αύλειο χώρο του σχολείου, προσπαθώντας έτσι να "προστατεύσουν" το χώρο προαυλισμού των μαθητών.
Τόσο οι μαθητές όσο και οι διδάσκοντες προτείνουν να αγοραστεί παρακείμενο οικόπεδο (ιδιοκτησίας κ. Λέτζα) στο οποίο να αναγερθεί το κτίριο του Γυμναστηρίου, ώστε και το έργο να γίνει, αλλά και να διατηρηθεί ο υπάρχον αύλειος χώρος του σχολείου.
Τη λύση αυτή φαίνεται να προκρίνει και ο δήμος της Λάρισας ο οποίος έχει ήδη προτείνει την εξαγορά του οικοπέδου, όμως οι πιέσεις που ασκούνται από τον εργολάβο, αλλά και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (λόγω του κινδύνου απώλειας των σχετικών κονδυλίων) οδήγησαν χθες τα μηχανήματα στο προαύλιο με αποτέλεσμα να υπάρξει η παρέμβαση των διδασκόντων.
Οι υπέρμαχοι της άποψης να γίνει το γυμναστήριο σε διπλανό οικόπεδο, επικαλούνται επίσης το γεγονός ότι στο προαύλιο του σχολείου υπάρχουν δένδρα τα οποία οφείλουν να διασωθούν, όχι μόνο για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά επιπροσθέτως επειδή συμβάλουν στην ύπαρξη χώρου ανάπαυσης των μαθητών.
Γ. Γιαννακόπουλος